Az őszibarackot megmossuk, lehúzzuk a héját, és eltávolítjuk a magját, majd feldaraboljuk. Hozzáadjuk a cukrot, és alacsony hőfokon kevergetve kb. 30 perc alatt megfőzzük.
Botmixerrel pürésítjük, majd hozzáadjuk a citromlevet, a vaníliakivonatot és a konyakot, és további 50-60 perc alatt sűrűre főzzük.
Sterilizált üvegekbe töltjük, és mindegyik tetejére 1 tk pálinkát öntünk. Letakarjuk befőzőfóliával, és szorosan rátekerjük a kupakot, majd egy éjszakára konyharuhával bélelt takaró közé tesszük.
simítsuk rá a befőző fóliát, szorosan tekerjük rá a kupakot és helyezzük. Másnap felcímkézzük, a kamrapolcra tesszük.
Megjegyzés
Az így készített dzsemeket, lekvárokat nem kell fejtetőre állítani.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.