A sárgabarckdzsemhez a barackot váltott vízben többször megmossuk, lecsepegtetjük, kimagozzuk, és elfelezzük vagy negyedeljük. Rászórjuk a cukrot, és a hűtőbe tesszük egy éjszakára.
Másnap még a főzés előtt sterilizáljuk az üvegeket. Az előkészített barackot tiszta kézzel összenyomkodjuk, és közepes fokozaton főzni kezdjük. Felforraljuk, majd kisebb fokozaton néha megkeverve kb. 2 órát főzzük, amíg a hab és a leve elpárolog.
A forró dzsemet azonnal üvegekbe töltjük, a tetejére 1 tk pálinkát öntünk, rásimítjuk a befőzőfóliát, és szorosan rátekerjük a kupakot. 5 percre fejtetőre állítjuk, majd az üvegeket takarók közé, szárazdunsztba tesszük, és hagyjuk kihűlni. Másnap felcímkézzük, és a kamrapolcra tesszük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.