A megmosott sárgabarackot kimagozzuk és nyolcadoljuk, majd kisebb darabokra vágjuk. Ezután kimérünk belőle pont 1 kg-ot. A forró vízzel lemosott citrom héját lereszeljük, és a levét kifacsarjuk. A kimért gyümölcshúst egy fazékban összekeverjük a citrom héjával és levével, valamint a cukorral. Hozzáadjuk a leöblített rozmaringot, és letakarva állni hagyjuk 1 órát, amíg levet enged.
A cukrozott rozmaringos gyümölcsöt felforraljuk, és erős tűzön főzzük kb. 3 percig. A rozmaringot kihalásszuk, és az esetleg keletkezett habot leszedjük. A forró dzsemet sterilizált csavaros vagy csatos befőttesüvegekbe töltjük, és azonnal lezárjuk.
Végül az üvegeket a fejükre állítjuk 5 percre, majd visszafordítjuk, és a dzsemet hűlni hagyjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.