A sárgabarackos-kókuszhabos szelet elkészítéséhez összekeverjük a lisztet a sütőporral és a sóval, majd belemorzsoljuk a felkockázott hideg vajat. Amikor már kellően morzsalékos, mehet hozzá a porcukor és az egész tojás, majd gyors mozdulatokkal összegyújruk a tésztát. Lisztezett sütőpapíron tepsi méretűre nyújtuk (ez a mennyiség 20x30-as tepsiben fér el), majd a sütőpapírral együtt átemeljük a tepsibe.
A sárgabarackokat félbevágjuk, eltávolítjuk a magokat, majd a domború felükkel felfelé, szorosan egymás mellé rakva rátesszük a tésztra tetejére. A barna cukrot összekeverjük a vaníliás cukorral és egyenletesen rászórjuk a sárgabarackra. Előmelegített sütőben 175 fokon 40-45 perc alatt készre sütjük. A sütőből kivéve a tepsiben hagyjuk teljesen kihűlni.
A kókuszreszeléket teflon serpenyőben alacsony hőfokon, állandó kevergetés mellett pár pillanat alatt halványbarnára pirítjuk, majd átöntjük egy tányérba, és hűlni hagyjuk. A mascarponéhoz a vaníliás cukorral és a porcukorral habosra keverjük.
3 dl habtejszínt kemény habbá verünk, majd félretesszük. 1 dl habtejszínt forráspontig melegítünk, levesszük a tűzről és hozzáadjuk a porzselatint. Addig keverjük, míg teljesen feloldódik és langyosra hűl. Hozzáadjuk a mascarponekrémhez, simára keverjük, majd beletesszük az előzőleg megpirított kókuszreszeléket is. (Egy-két evőkanálnyit félreteszünk a díszítéshez.) Fakanállal apránként hozzákeverjük az előzőleg keményre felvert habtejszínt.
A tepsiben lévő, kihűlt barackos tésztára egyenletesen rákanalazzuk a kókuszhabot, megszórjuk a félretett kókuszreszelékkel, és pár órára a hűtőszekrénybe tesszük, hogy a kókuszhab kissé megdermedjen és az ízek jól összeérjenek.
Megjegyzés
Tálalás előtt vegyük ki a hűtőből a süteményt, ízlés szerint szeleteljük fel, majd úgy kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.