Elkészítés: A hússzeletek mindkét felét sózzuk, ízlés szerint fűszerezzük.
Egy tepsit kikenünk vajjal, majd egymás mellé helyezzük benne a befűszerezett hússzeleteket. Minden hússzeletre ráhelyezünk 1-1 felezett őszibarackbefőttet. Aláöntünk a befőtt levéből és a borból egy keveset, lefedjük, előmelegített sütőbe tesszük, majd puhára pároljuk.
Levesszük a fóliát, leöntjük a felesleges párolólevet, egy kevés lé maradjon csak alatta. A barackok tetejét megszórjuk reszelt sajttal, majd visszahelyezzük a sütőbe, és szép pirosra sütjük.
A fennmaradó szaftot egy serpenyőbe öntjük, felforraljuki. Egy kevés kukoricakeményítőt simára keverünk egy pici szafttal, majd állandó keverés mellett a forrásban lévő szafthoz öntjük. Kevergetve kicsit besűrítjük.
Tálaláskor a hússzeletek mellé köretként párolt rizst kínálunk, és a besűrített szafttal meglocsoljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.