A hússzeleteket enyhén kiklopfoljuk, majd ízlés szerint mindkét felét megszórjuk sóval, és állni hagyjuk kicsit.
Egy gáztepsit kibélelünk sütőpapírral, majd meglocsoljuk az étolaj felével, és ráhelyezzük a besózott hússzeleteket.
Ezután ízlés szerint megszórjuk az őrölt borssal, az ételízesítővel, a kakukkfűvel és a majorannával, majd hagyjuk legalább egy fél órát állni, hogy az ízek kellően átjárják a húst.
A gombát megtisztítjuk, majd vékonyan felszeleteljük. A vöröshagymát és a fokhagymát pucoljuk meg, majd felvágjuk apróra.
A maradék étolajat felhevítjük, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát és pároljuk üvegesre.
Ezután hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, majd pár pillanat múlva a felszeletelt gombát. Sózzuk, borsozzuk, összekeverjük, majd addig pároljuk, míg zsírjára sül.
A befűszerezett hússzeleteket sütőbe helyezzük, és közepes hőmérsékleten 15-20 percig sütjük, majd kivesszük a sütőből.
Az előzőleg megpárolt gombát rákanalazzuk a hússzeletekre, mindegyikre helyezzünk egy-egy szelet sonkát, és két-két szelet sajtot, majd visszatesszük a sütőbe és kb. 15 perc alatt készre sütjük. Ameddig a hús sül, ízlés szerinti köretet készítünk hozzá.
Megjegyzés
Tálaláskor helyezzük tányérra a hússzeletet, kanalazzuk mellé a köretet, majd úgy kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.