Tárkonyos csirkeraguleves
Krémes spenótfőzelék
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Finomfőzelék
Zsemlegombóc
Klasszikus kuglóf
Kijevi csirkemell rizibizivel
Epres blondie
Rakott zöldbab darált hússal
Csupacsokis brownie
Hagymás rostélyos
Káposztás tészta egyszerűen
Kínai szezámmagos csirke
Farsangi szalagos fánk
Klasszikus stíriai metélt
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Mézes-mustáros csirkemell
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Körömpörkölt csülökkel
Őzcomb gersliropogóssal recept
recept
Rafinált

Őzcomb gersliropogóssal

120 perc
0 adag
Költséges
5
2010. 11. 01.

Elkészítés

Elkészítés: Az őzcombot 2x2 centis kockákra vágom, gyengén sózom, borsozom, adok rá némi mustárt, kakukkfüvet, kézzel alaposan elkeverem, egy jénai tálba rakom, felöntöm annyi olajjal, hogy ellepje. Hűtőben 2-3 napig így érlelem. A gerslit a készítés előtti estén vízbe beáztatom.

Készítése napján a hagymát félfőre, a tisztított répákat és a paprikát karikára, a zellert cikkekre vágom. A pácolt őzhúst leszűröm, a pácoláshoz használt olajat máskor újra felhasználom.

Az étel készítéséhez két magasfalú serpenyőt használok. Az egyikben felhevítek libazsírt, nagy lángon fehéredésig pirítom a felkockázott, pácolt őzhúsomat, amit szűrőkanállal kiemelek a serpenyőből, a pácoláshoz használt jénaiban melegen tartom.

A hús után visszamaradt zsiradékban a cukrot karamellizálom, ráadom az előkészített hagymát, a zöldségféléket (sárga- és fehérrépa, zeller, paprika), fűszerezem rozmaringgal, kevés sóval, borssal, zsírjára pirítom. Amikor lepirult, felöntöm borral, kevés vízzel, adok bele kakukkfüvet, mustárt és babérlevelet, visszateszem bele a húskockákat, puhára főzöm. Ha igényli, vízzel, de inkább kevés borral felengedem.

Közben a másik serpenyőben kevés libazsíron a felkarikázott újhagymát vagy póréhagymát megfonnyasztom, rádobom a leszűrt, korábban beáztatott gerslit, sózom, borsozom, és felengedem annyi vízzel, hogy ellepje. Puhára főzöm, ha kész, leszűröm.

Hagyom kihűlni, összedolgozom 1 csokor apróra vágott petrezselyemzölddel, friss bazsalikommal, 2 tojással, sóval, borssal és annyi liszttel, amennyit felvesz.

Fasírtszerű legénykéket formázok belőle, amit előmelegített sütőben, olyan 180 fokon, zsírral (olajjal, vajjal) kikent tepsiben ropogósra sütök.

Hússal teli serpenyőmben a puhára párolt őzkockák szaftját tejfölös, lisztes hadarással sűrítem, összeforralom.

Tálaláskor 2-3 gerslilepényt adok egy tányérra, mellé adagolom az őzragumat, friss zöldsalátával díszítem, de áfonyalekvárral is megpezsdítem, hisz a nyáron tettünk el belőle.

Megjegyzés
Természetesen bármilyen más vadhúsból (szarvas, vaddisznó), de marha- vagy borjúhúsból is készíthetjük, garantálom, nagyszerű lesz! Jó étvágyat hozzá! A receptet Nanasnani küldte. Köszönjük!

Recept értékelése

5 / 5

1 értékelés

Ajánljuk még

Házi vaníliasodó
Recept
Egyszerű

Házi vaníliasodó

10 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.19.

Tarhonya
Recept
Egyszerű

Tarhonya

25 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.18.

Hajtogatott tepertős pogácsa
Recept
Mester

Hajtogatott tepertős pogácsa

195 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.18.

Szaftos zsebes karaj
Recept
Rafinált

Szaftos zsebes karaj

250 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.17.

Songoku rétes
Recept
Egyszerű

Songoku rétes

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Lengyel Erika szerző profilképe

Lengyel Erika

|

2025.02.14.

Hasonló receptek

Sárgaborsó-krémleves recept
Recept
Egyszerű

Sárgaborsó-krémleves

60 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2024.12.03.

Mákosguba-palacsinta egyszerűen recept
Recept
Egyszerű

Mákosguba-palacsinta egyszerűen

30 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Vidék íze szerző profilképe

Vidék íze

|

2024.11.28.

Fehérboros pecsenyelibamáj recept
Recept
Rafinált

Fehérboros pecsenyelibamáj

30 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2024.11.08.

Friss receptek

Házi vaníliasodó recept
Recept
Egyszerű

Házi vaníliasodó

10 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.19.

Tarhonya recept
Recept
Egyszerű

Tarhonya

25 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.18.

Hajtogatott tepertős pogácsa recept
Recept
Mester

Hajtogatott tepertős pogácsa

195 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.18.

Szaftos zsebes karaj recept
Recept
Rafinált

Szaftos zsebes karaj

250 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.17.

Songoku rétes recept
Recept
Egyszerű

Songoku rétes

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Lengyel Erika szerző profilképe

Lengyel Erika

|

2025.02.14.

Házi majonéz recept
Recept
Egyszerű

Házi majonéz

5 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.12.

Reszelt túrós sütemény recept
Recept
Egyszerű

Reszelt túrós sütemény

95 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.09.

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.