Elkészítés: 4 dl vízzel elkészítem a levest a kockából. A kihült levesbe dobom a felkarikázott hagymát és citromot. Beleteszem az így kapott páclébe a kettészedett pulykamellett, és egy éjszakára a hűtőbe rakom, de legalább 4 órára. Utána kihalászom a pulykamelleket (vigyázz, semmit ne dobj ki!!!), sóval és borssal fűszerezem a húst, és megpirítom mindkét oldalán kevés olajon. Kihalászom a pácléből a hagymát - félreteszem - majd kihalászom a citromot, ha szép maradt, azt is félreteszem a díszítéshez. Páclével felöntöm a pulykát, fűszerezem (só, bors), és puhára párolom, vigyázva, hogy minél kevesebb páclé főjön el. Ha már puha a pulyka, kiveszem, és egy tálra helyezem, ételsűrítővel a páclevet besűrítem mártásnak.
Közben feltesze a brokkolit főni vagy párolni, ha már majdnem jó, leszűröm, és kevés vajon a mandulával együtt vagy egymás után megfuttatom-pirítom. A hagymát megdinsztelem szintén vajon, ha ropogósra akarom, akkor előtte lisztbe forgatom. A pulykamell mellé halmozom a brokkolit és a mandulát, a pulyka tetejét citromszelettel és a hagymákkal díszítem. A mártást mellé kínálom. (A mártás nagyon népszerű és gyorsan fogy, így van, hogy elve több páclevet használok.) Krumplipüré vagy hercegnőburgonya illik még hozzá.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.