Elkészítés: Először készítsük el a paradicsomszószt: kevés olajon futtassuk meg a vékonyan felszeletelt fokhagymát, majd öntsük hozzá a konzerv darabos paradicsomot, sózzuk, borsozzuk – forraljuk össze.
Forrósítsunk fel egy grillserpenyőt. A padlizsánokat hosszanti irányban szeleteljük kb. fél cm vastag szeletekre. Kenjük meg a szeletek mindkét oldalát olajjal, majd oldalanként süssük 2-2 percig.
Melegítsük elő a sütőt 190 fokra.
A tésztát főzzük al dentére lobogó sós vízben. Ha megfőtt, szűrjük le, és azonnal keverjük el a paradicsomszósszal, adjuk hozzá a parmezánt és az oregánót, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Egy mélyebb jénai edényt béleljünk ki a megsütött padlizsánszeletekkel. Rétegezzük a paradicsomszószos tésztát, a szalámicsíkokat, a szeletelt főtt tojást és a mozzarellát. A végén szórjuk meg zsemlemorzsával, és locsoljuk meg kevés olíva olajjal.
Süssük az előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre.
Egy spatula segítségével, válasszuk el a ’tortánk’ szélét az edénytől, és óvatosan fordítsuk rá egy nagyobb szervírozó tányérra. Hagyjuk pár percet pihenni, majd óvatosan vegyük le róla a jénai edényt. Melegen tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.