Keverőtálba öntjük a tejet, robotgéppel elkeverjük benne a tojásokat, hozzáadjuk a sót, a cukrot, a vizet, majd a rizslisztet és a zabpelyhet is. Csomómentesre keverjük, majd 10 percig állni hagyjuk.
A palacsintasütőt vagy serpenyőt vékonyan kiolajozzuk, és a palacsintákat, a szokott módon egyesével kisütjük. Óvatosan fordítsuk meg. Arra mindenképpen figyeljünk, hogy minden alkalommal, amikor merítünk a masszából, jól keverjük fel, ugyanis a liszt könnyen leülepedhet az edény aljára.
A kisült palacsintákat ízlés szerint kakaóval, túrókrémmel, lekvárral, pudinggal, fahéjas cukorral, dióval, mogyorókrémmel fogyaszthatjuk.
Megjegyzés
A recept Kiss Dóri: Glutén- és laktózmentes alapszakácskönyvében megtalálható! (BOOOK kiadó, 5490 Ft)
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.