Távolítsuk el a megtisztított káposzta torzsáját, a zöldséget vágjuk szálasra. Tegyük lábosba, és öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje. Adjunk hozzá egy kevés sót, a borsot, a köményt, a babérleveleket, valamint a paradicsompürét, és főzzük puhára.
A felhevített olajon pirítsuk meg a megtisztított, átnyomott fokhagymát, majd adjuk hozzá a lisztet, és pirítsuk zsemleszínűre. Az így kapott rántással sűrítsük be a káposztát, majd hintsük meg a cukorral, és forraljuk 5-10 percig. Végül távolítsuk el a keverékből a babérleveleket.
A sertéskarajszeleteket klopfoljuk ki vékonyra, és sózzuk, borsozzuk meg. Fektessük egy olajjal megkent alufólidarabra a baconszeleteket, majd tegyük rá a hússzeleteket. Szórjuk rá felaprított vöröshagymát, a finomra vágott petrezselymet, valamint a megtisztított, leforrázott spenótot.
Tekerjük fel a húst az alufólia segítségével, és csavarjuk össze a végeket. Tegyük tepsibe, öntsünk alá 150 ml vizet, és süssük készre a 160 fokos sütőben 40-50 perc alatt. Azután pihentessük a roládot a tepsiben 15 percig, majd távolítsuk el róla az alufóliát, és szeleteljük fel. Tálaljuk a káposztával.
Fotó és food styling: Csigó Zita
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.