Távolítsuk el a megtisztított káposzta torzsáját, a zöldséget vágjuk szálasra. Tegyük lábosba, és öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje. Adjunk hozzá egy kevés sót, a borsot, a köményt, a babérleveleket, valamint a paradicsompürét, és főzzük puhára.
A felhevített olajon pirítsuk meg a megtisztított, átnyomott fokhagymát, majd adjuk hozzá a lisztet, és pirítsuk zsemleszínűre. Az így kapott rántással sűrítsük be a káposztát, majd hintsük meg a cukorral, és forraljuk 5-10 percig. Végül távolítsuk el a keverékből a babérleveleket.
A sertéskarajszeleteket klopfoljuk ki vékonyra, és sózzuk, borsozzuk meg. Fektessük egy olajjal megkent alufólidarabra a baconszeleteket, majd tegyük rá a hússzeleteket. Szórjuk rá felaprított vöröshagymát, a finomra vágott petrezselymet, valamint a megtisztított, leforrázott spenótot.
Tekerjük fel a húst az alufólia segítségével, és csavarjuk össze a végeket. Tegyük tepsibe, öntsünk alá 150 ml vizet, és süssük készre a 160 fokos sütőben 40-50 perc alatt. Azután pihentessük a roládot a tepsiben 15 percig, majd távolítsuk el róla az alufóliát, és szeleteljük fel. Tálaljuk a káposztával.
Fotó és food styling: Csigó Zita
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.