A makarónit bő, forrásban levő sós vízben a csomagolásán olvasható leírás szerint haraphatóan keményre (al dente) főzzük, majd leszűrjük és lecsepegtetjük.
A megtisztított hagymát apróra kockázzuk, és a fazékban felhevített olajon üvegesre pároljuk. Rászórjuk a cukrot, és enyhén karamellizáljuk. Hozzáadjuk a paradicsomot, felöntjük az alaplével, és felforraljuk. Ezután lefedve, gyenge tűzön főzzük kb. 10 percig. Végül botmixerrel összeturmixoljuk az edényben, és megsózzuk, megborsozzuk.
A tésztát eloszlatjuk egy olajjal kikent kb. 18 x 12 cm-es tűzálló tálban vagy felfújtformában. Meglocsoljuk a paradicsomszósszal, megszórjuk a reszelt sajttal, és a 220 fokra előmelegített sütő középső részében sütjük kb. 15 percig, amíg a sajt ráolvad.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.