A pestóhoz a chiamagot 8 cl hideg vízben áztatjuk 1 órán át. A leöblített, leszárított petrezselymet és bazsalikomot durvára aprítjuk, majd 2 gerezd durvára aprított fokhagymával, a citromhéjjal, 1 tk gyömbérrel, az olívaolajjal és a citromlével darabos péppé turmixoljuk.
Beledolgozzuk a chiamag felét az áztatólével együtt, majd belekeverjük a maradék chiamagot és áztatólét. Végül megsózzuk, megborsozzuk.
A leveshez a koriander-, a római- és az édesköménymagot mozsárban szétnyomkodjuk. A lencsét megmossuk és lecsepegtetjük. A megtisztított hagymát és a maradék 4 gerezd fokhagymát finomra aprítjuk, és a hagymát a fazékban felhevített olajon lassú tűzön megpároljuk.
Rászórjuk a fokhagymát, a szétnyomkodott fűszereket, valamint a kurkumát és a szerecsendiót, majd enyhén lepirítjuk. Felöntjük 6 dl vízzel, hozzáadjuk a lencsét és a maradék gyömbért, majd felforraljuk és mérsékelt tűzön főzzük kb. 20 percig, amíg a lencse szétfő.
A levest botmixerrel pürésítjük a fazékban. Hozzáadjuk az ételízesítőt vagy belemorzsoljuk a leveskockát, belekeverjük a paradicsomlét, és egyet forralunk rajta.
Végül megsózzuk, megborsozzuk, adagonként tányérokba vagy tálkákba merjük, és a pestóval díszítjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.