Elkészítés: Forró vízben feloldjuk a szódabikarbónát, puhára pároljuk benne a parajt. Leszűrjük, kihűlés után kinyomkodjuk belőle a vizet, és a parajt finomra vagdaljuk.
Megolvasztunk 12 dkg vajat, hozzáadunk 4 dkg lisztet, és 3 percig kevergetjük. Feleresztjük forró tejjel, összeforraljuk. Hozzáadjuk a parajt és a kb. 13 dkg vajban megpirított velőt. Megszórjuk a reszelt sajttal, sóval és a borsfélékkel.
Közben elkészítjük a tésztát: 50 dkg réteslisztet összegyúrunk 20 dkg, gőz felett meglágyított vajjal. Hozzáadunk 2 dl hideg vizet, fél evőkanál sót, és
tésztát gyúrunk, melyet megtöltés előtt kb. 30 percen át pihentetünk.
Kinyújtjuk a tésztát, háromszög alakú darabokra vágjuk. Minden darabot megkenünk olvasztott vajjal, és ráhalmozunk 1 evőkanál, a már előzőek szerint elkészített tölteléket. A tésztadarabok sarkait felhajtjuk,
ujjunkkal összecsippentjük, majd sütőtepsibe rakjuk. Tetejüket meglocsoljuk olvasztott vajjal.
Előmelegített sütőben, közepes lángon sütjük, melegen tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.