A sütőt előmelegítjük a legmagasabb fokozatra (általában 250 fok). A leveles tésztából egy kb. 30 x 20 cm-es téglalapot nyújtunk, majd a hosszabb oldalától indulva szorosan feltekerjük úgy, hogy egy kb. 3-4 cm átmérőjű hengert kapjunk. Fóliába csomagoljuk, és a hűtőbe tesszük.
Míg a tészta pihen, elkészítjük a krémet: 3,5 dl tejet a cukorral, egy csipetnyi sóval és diónyi vajjal felmelegítünk forrásig. A lisztet csomómentesre keverjük a maradék fél dl tejjel, majd hozzáadjuk a forró tejet, elkeverjük, és állandóan kevergetve kissé lehűtjük. Hozzáadjuk a tojássárgákat, simára keverjük.
Egy 12 adagos normál méretű muffintepsit kivajazunk. A tésztát elővesszük a hűtőből, és kb. 3 cm széles szeleteket vágunk belőle, majd a formákba helyezzük. Kissé bevizezzük a hüvelykujjunkat, majd kosárkát képezünk a tésztából úgy, hogy minél vékonyabb rétegre húzzuk ki, szorosan a forma falához simítva a tésztát. Minden kosárkát 2/3-ig töltünk meg a krémmel.
Kb. 12 percig sütjük, hogy a tészta átsüljön. Ekkor grillfokozatrakapcsoljuk a sütőt, és kb. 4-5 percig sütjük a legfelső rácson, hogy a krém teteje megpiruljon. Langyosan, porcukorral és őrölt fahéjjal megszórva tálaljuk.
Megjegyzés
Recept és fotó: Baromfi Termék Tanács, Tojásszövetség
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.