Elkészítés: 1. Az apróra vágott hagymát megdinszteljük olívaolajon. Belerakjuk a húst, megpirítjuk, majd beletesszük a fokhagymát szintén apróra vágva. Hozzáadjuk a paradicsompürét, és a konzerv paradicsomot, majd fűszerezzük ízlés szerint. Fél órán át főzzük, félretesszük.
2. Megfőzzük a makarónit, de nem teljesen puhára. Leszűrjük, 2 tojásfehérjét belekeverjük.
3. Besamelmártást készítünk: a vajon megpirítunk 2 kanál lisztet, hozzátöltjük apránként a forró tejet, közben folyamatosan keverjük. Fűszerezzük sóval, borssal, őrölt szerecsendióval. Ha sűrű, félrehúzzuk, belekeverünk 2 tojássárgáját és fél csésze reszelt sajtot.
4. Egy kiolajozott tepsi vagy tűzálló tál aljára terítjük a felét a
makaróninak, egyenletesen elosztjuk rajta a húsos szószt. Rárakjuk a
maradék tésztát, befedjük a besamel szósszal, rászórjuk a maradék sajtot, pirosra sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.