A sütőt kb. 140 fokra előmelegítjük. Óvatosan kettéválasztjuk a tojásfehérjéket a sárgájától, a fehérjéket habbá verjük és kanalanként hozzáadjuk a cukrot, minden egyes kanál után jó alaposan tovább verve, így a hab egyre keményebb lesz, majd hozzáadjuk az almaecetet és a vanília aromát is. Addig kell verni, amíg a cukor szépen elolvad és szép fényes, kemény habot nem kapunk. Az étkezési keményítőt a hab tetejére szitáljuk és lazán beleforgatjuk.
Egy tepsibe sütőpapírt helyezünk, és a masszából körülbelül 8 centiméter átmérőjű halmokat teszünk rá (körülbelül 7-8 darab lesz ebből az adagból). Sütőbe tesszük, majd 5-10 perc után 120 fokra mérsékeljük a sütő hőfokát és még egy órát sütjük. Amikor már halvány vajszínű és kemény a felülete, akkor van készen. A sütés közben ne nyitogassuk a sütő ajtaját! Amikor befejeződött a sütés, a sütőajtót nyitott állapotban hagyjuk, egy fakanállal kitámasztjuk, és így mrgvárjuk meg, míg teljesen kihűlnek a tortácskák. (Ez kb. 2-3 óra lesz.)
A habtejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük. A csokimázhoz a hozzávalókat egy lábasba tesszük, és addig főzzük, amíg a vaj és a cukor elolvad, majd hagyjuk kihűlni. A meggyszószhoz a meggyet szintén egy edénybe tesszük, és kevés, körülbelül 1-1,5 dl vízzel, néhány perc alatt felforraljuk, cukorral ízesítjük. Az étkezési keményítőt kevés vízzel kikeverjük, majd a forrásban lévő meggyhez adjuk, egy perc alatt összefőzzük és készen is van. A
A desszertünket csak közvetlenül szervírozás előtt állítjuk össze: egy mini pavlovát teszünk a tányér közepére, meglocsoljuk egy kevés csokiöntettel, tejszínhabot kanalazunk rá, majd a meggyszószt. A végén még egy pici csokiöntettel díszítjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.