A tojásfehérjét felverjük, közben egy csipet sót adunk hozzá. Amikor kifehéredik és felhabosodik, kanalanként hozzáadjuk a cukrot. Addig verjük, amíg kemény és fényes lesz a hab. Ekkor óvatosan beleforgatjuk a keményítőt és az almaecetet.
A sütő tepsijét kibéleljük sütőpapírral és négy közepes nagyságú felhalmozott habcsókot formázunk, amelyeknek közepébe egy kanállal mélyedést készítünk. A megformázott habcsókot 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, majd a sütő hőmérsékletét 140 fokra csökkentjünk és úgy sütjük 40 percig.
Ha elkészült, a sütőben hagyjuk kihűlni résre nyitott ajtónál. Amíg hűl, addig a fügét felcsíkozzuk, a tejszínt pedig kemény habbá verjük. Ha kihűltek a pavlova-tortácskák, tejszínhabot teszünk a tetejére és feldíszítjük a csíkokra vágott fügével, majd a tetejét porcukorral megszorjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.