A sütőt előmelegítjük 120 fokra légkeveréssel, és előkészítünk egy sütőpapíros tepsit.
A tojásfehérjét elkezdjük habosítani egy csipet sóval. Mikor a tojás már habos, de még nem kemény a hab, hozzáadjuk a cukrot, a citromhéjat és a fél citrom levét és kemény, fényes habbá verjük a fehérjét.
Ha szép a hab, akkor a tetejére szórjuk a kukoricalisztet és egy spatulával teljesen elkeverjük a habban. Az előkészített sütőlemezre kaparjuk a tojáshabot, és a spatulával vagy kanállal magas, kör alakot formázunk belőle.
A sütőbe tesszük másfél órára és kiszárítjuk. Közben ne nyitogassuk az ajtaját, különben összeesik. Ha készen van, résnyire nyitjuk a sütő ajtaját és így hűtjük ki, ha túl hirtelen kap hidegebb levegőt, csúnyán besüllyedhet.
A mézes joghurtos krémhez kikeverjük az összes hozzávalót a tejszínhab kivételével. Utolsó lépésként forgatjuk bele óvatosan a felvert habtejszínt a joghurtos alapba.
Ha a Pavlova-torta kihűlt, ráhalmozzuk a krémet, végül megszórjuk a ropogós mandulával.
Nézd meg videón, hogyan készül a mézes joghurtos Pavlova torta!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.