A piskótához a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét a cukorral és a sóval kemény habbá verjük, belekavarjuk a tojássárgáját, a citromlével felfuttatott sütőport, majd a lisztet, a darált diót és a kakaót.
Sütőpapírral bélelt tortaformában, előmelegített 180 fokos sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük. A krémhez a cukrot kissé megpirítjuk (karamellizáljuk), felöntjük 2 dl pezsgővel, kissé összefőzzük, amíg a cukor elolvad.
A maradék pezsgőt elkavarjuk a zselatinnal és a pudingporral, majd a szirupba belekavarjuk, és krémesre főzzük. A tejszínt kemény habbá verjük, majd belekavarjuk a langyos pudingkrémet és a citromhéjat.
A krémet a kihűlt tortára simítjuk, majd hideg helyre tesszük, amíg a krém megdermed. Tejszínhabbal, zöld citrommal és marcipánvirágokkal díszítjük.
A receeptet és a fotót Manoka0811 küldte. Köszönjük!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.