A margarint habosra keverjük a sóval. Az élesztőt a cukros tejben felfuttatjuk.
A lisztből az élesztővel, a kefirrel, az olajjal és 2 tojással rugalmas tésztát dagasztunk, majd letakarva kb. 30 percig szobahőmérsékleten kelesztjük. Az elkészült tésztát 8 részre osztjuk, és mindegyik darabot kerek pizzalappá nyújtjuk.
4 lapot megkenünk sós margarinnal, majd rájuk helyezünk 1-1 üres lapot. Az így elkészült 4 lap mindegyikét 4 cikkre vágjuk, majd mindegyiket további három-négyfelé vágjuk.
A "pizzaszeleteket" a szélesebb felétől kezdődően szorosan feltekerjük kifli formára, majd sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. Megkenjük a kifliket a maradék tojással, amit előtte felverünk.
A tetejüket ízlés szerint megszórjuk reszelt sajttal vagy szezámmaggal és lenmaggal vegyesen. 175 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt aranysárgára sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.