A lencsét átválogatjuk, meleg vízben kétszer átmossuk, majd dupla mennyiségű, ételízesítős, sós vízben, a babérlevelekkel együtt feltesszük főni. Amikor már majdnem teljesen megfőtt, pótoljuk a vizet (ha szükséges), beletesszük az ecetet és a cukrot, egyet forralunk rajta, kikapcsoljuk a tűzhelyet, és kidobjuk a babérleveleket.
Elkészítjük a rántást: az olajat felhevítjük, megpirítjuk rajta a lisztet, borsozzuk, paprikázzuk (vigyázzunk, hogy meg ne égjen!), belereszeljük a fokhagymát és a vöröshagymát, majd meleg vízzel felengedjük. A lencsét visszatesszük a tűzhelyre. Egy szita segítségével beleszűrjük a rántást a főzelékbe, beletesszük a mustárt, végül a tejfölt, és még egyszer összefőzzük.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.