A lencsét átválogatjuk, meleg vízben kétszer átmossuk, majd dupla mennyiségű, ételízesítős, sós vízben, a babérlevelekkel együtt feltesszük főni. Amikor már majdnem teljesen megfőtt, pótoljuk a vizet (ha szükséges), beletesszük az ecetet és a cukrot, egyet forralunk rajta, kikapcsoljuk a tűzhelyet, és kidobjuk a babérleveleket.
Elkészítjük a rántást: az olajat felhevítjük, megpirítjuk rajta a lisztet, borsozzuk, paprikázzuk (vigyázzunk, hogy meg ne égjen!), belereszeljük a fokhagymát és a vöröshagymát, majd meleg vízzel felengedjük. A lencsét visszatesszük a tűzhelyre. Egy szita segítségével beleszűrjük a rántást a főzelékbe, beletesszük a mustárt, végül a tejfölt, és még egyszer összefőzzük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.