A megmosott, kicsumázott paprikákat, valamint a megtisztított hagymát és édesköményt csíkokra metéljük. Az édeskömény zöldjét félretesszük a díszítéshez. A megtisztított fokhagymát finomra aprítjuk. A megmosott halszeleteket papírtörlővel leitatjuk, és megsózzuk, megborsozzuk.
Mély serpenyőben vagy lábosban felhevítjük az olívaolajat. Közepes tűzön a halszeleteket az egyik felükön aranyszínűre pirítjuk, majd áttesszük egy tányérra.
A visszamaradt zsiradékban az előkészített zöldségeket addig pároljuk, amíg a hagyma üveges lesz (kb. 5 perc). Felöntjük a borral és az ecettel, majd sűrűbbre forraljuk 3-5 perc alatt. Ezután beleszórjuk a cukrot, és kevergetve feloldjuk.
A halszeleteket a pirított oldalukkal felfelé visszatesszük az edénybe. Hozzáadjuk a babérlevelet, és a levet teljesen elfőzzük. Ezután felöntjük 1/2 pohár vízzel, felforraljuk, majd fedő alatt, mérsékelt tűzön pároljuk 12-15 percig. Végül adagonként zöldségágyra tesszük, és megszórjuk a mazsolával, a fenyőmaggal, valamint az édeskömény zöldjével. Tetszés szerint petrezselyemmel díszítjük.
Laposhalból a legfinomabb. A bőrös filét először a bőrös oldalán pirítsd meg. A fehérbor és az ecet pároláskor közömbösíti a cukrot, de az étel végső íze kellemesen édeskés marad. Recept és fotó: Le Creuset
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.