Elkészítés: Odakészítjük a keverőtálba a zselatint a vízzel.
8g étkezési zselatin + 3 evőkanál víz egy nagyobb keverőtálba
Egy kisebb fazékban felteszünk főni a 15 dkg kristálycukrot az 1 evőkanál mézzel, csipet sóval és 0,5 dl folyadékkal, csak egyet rottyantjuk. Majd elkezdjük folytonos keverés mellett lassan, nagyon vékony sugárban a zselatinhoz önteni. Amíg öntjük, kisebb fokozaton dolgozunk, majd tehetjük nagyobbra is. Elkezd keményedni, és kúszik felfelé.
Én úgy szoktam megnézni, jó-e, ha nem ragadnak össze az ujjaim tőle, hanem inkább sikamlós.
Én egy mélyebb hungarocell tálcát szoktam alufóliával kibélelni úgy, hogy a fényes fele nézzen felém, és még be is kenem étolajjal vékonyan, ebbe öntöm bele, és beteszem a hűtőbe.
Már 2-3 óra múlva ki is tudjuk venni, kiborítjuk egy olajozott sütőpapírra, lehúzzuk róla az alufóliát.
A pillecukrot ollóval tetszőleges formákra szabdaljuk, majd meghempergetjük a porcukor és keményitő keverékében.
Hűtőben zacskóban vagy egy jól zárodó dobozban sokáig eláll.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.