A pórét megtisztítjuk, finomra vágjuk, majd megfonnyasztuk a felforrósított vajon. Megsózzuk, meghintjük a liszttel, és megpirítjuk kissé. Ezután hozzáöntjük az alaplét, majd kis lángon 30 percig főzzük. Végül botmixerrel pürésítjük a levest, aztán belekeverjük a tejszínt.
A medvehagymát megtisztítjuk, kisebb darabokra tépkedjük, majd késes aprítóba tesszük a meghámozott fokhagymával, a mandulával, a parmezánnal és az olajjal együtt. Sima pürévé dolgozzuk. Ha túl sűrű lenne a pesto, 1-2 ek alaplével lazítjuk.
A bacont ropogósra pirítjuk száraz serpenyőben. A levest a pestóval és a darabokra tört baconnel tálaljuk, majd pórékarikákkal díszítjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.