A mediterrán pestós penne elkészítéséhez először megfűszerezzük a darált pulykahúst: sózzuk, borsozzuk, majd mehet bele a majoránna, az oregánó, a koriander, a fokhagymapor (vagy fokhagymapehely) és az őrölt kömény.
A zöldségeket megtisztítjuk, felvágjuk és befűszerezzük: sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a bazsalikomot, a metélőhagymát, a petrezselyemzöldet, az őrölt köményt, a gyömbért és a majorannát.
A penne tésztát megfőzzük a zacskón lévő javaslat szerint, leszűrjük és kevés olíva olajjal kikent tepsibe tesszük. Hozzákeverjük a pestót és a ricottát.
A fűszeres darált húst pici olajon megpirítjuk, majd kevés fehér borral felöntjük és megfőzzük. Közben a zöldségeket kevés olívaolajjal megforgatjuk, majd megpároljuk.
A húsra ráöntjük a főzőtejszínt és hozzadjuk a roppanósra párolt zöldségeket. Gyakran keverve addig főzzük, míg a leve elfő. Ha kész, a pennére szedjük, tetejére tejfölt teszünk. 180 fokon sütjük kb. 30 percig.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.