Az összevágott hagymát és egy gerezd aprított fokhagymát kevés olajon megpirítunk, hozzátesszük az összevágott aszalt paradicsomot, fűszerezzük sóval, borssal, oregánóval és bazsalikommal, végül egy evőkanál vegán krémmel összekeverjük.
A csirkemellekre zsebet vágunk, sózzuk, borsozzuk, és megtöltjük a hagymás töltelékkel. A csirkemelleket kiolajozott tepsibe tesszük, alufóliával letakarjuk, és 200 fokos sütőben 30 percig sütjük. Ezután kivesszük a sütőből, levesszük az alufóliát, megszórjuk reszelt sajttal, majd visszatesszük, és tíz perc alatt aranybarnára sütjük.
A teljes kiőrlésű tésztát megfőzzük. Közben egy serpenyőben olajon megpirítunk 2 gerezd aprított fokhagymát, és rátesszük a spenótot. Amikor a spenót összefonnyadt, akkor hozzáadjuk a maradék vegán krémet, és felöntjük a tészta főzővizének egy részével. A szószt végül összekeverjük a kifőtt tésztával. Ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük.
A csirkét a tésztával együtt tálaljuk, és megszórjuk aprított petrezselyemmel.
Nézd meg videón is, hogyan készül az aszalt paradicsomos csirke spenótos tésztával:
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.