A pennét eloszlatjuk egy lábosban. Rárétegezzük a felkockázott vagy csíkokra metélt bacont, az apró darabokra vágott sütőtököt és a felkockázott salottahagymát – ebben a sorrendben. Ráforgácsoljuk a vajat, meghintjük a szerecsendióval és a leöblített rozmaringról lecsipkedett levélkékkel, majd meghintjük a sóval és borssal.
Aláöntünk 7,5 dl vizet, felforraljuk, és közepes tűzön főzzük 15 percig. Közben időről időre átkeverjük mindaddig, amíg már csak 2 cm magas lé marad az alján. Ekkor levesszük a tűzről, és fedő alatt állni hagyjuk 5 percig.
Megjegyzés
Aromásabb lesz, ha 12 db zsályalevelet is teszel bele.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.