A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és a tejet csak a legvégén adjuk hozzá (lehet, hogy kevesebb is elég, annyit öntsünk hozzá, hogy a tészta ne legyen túl kemény). Felhasználásig a hűtőbe tesszük.
A tejet felforraljuk a cukorral. A mákot egy tasakba tesszük a búzadarával együtt, és alaposan összerázzuk. Amikor felforrt a tej, hozzáadjuk, és 1-2 percig főzzük. Ezután levesszük a tűzről, és 5 percig pihentetjük fedő alatt.
Hozzáadjuk a narancs reszelt héját, a vaníliás cukrot és a reszelt almát. Cégül beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét.
A tészta 1/3 részét félretesszük, a többit lisztezett deszkán kinyújtjuk, és egy kivajazott tepsibe rakjuk, úgy, hogy hagyunk egy kis helyet a peremén. Belesimítjuk a tölteléket, majd a megmaradt tésztával berácsozzuk a tetejét.
Előmelegitett sütőben 25-35 perc alatt aranybarnára sütjük. Amikor kihűlt, felszeleteljük, és porcukorral meghintve tálaljuk.
Megjegyzés
Tehettek bele plusz almát, de én nem ajánlom. Itt nem az íze fontos, hanem, hogy puhán tartsa a mákot, és növelje a tölteléket. Sikerül is neki!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.