Elkészítés: A megtisztított kelkáposztát feldarabolom, mintha főzeléknek lenne. Serpenyőbe margarint/olajat teszek, és ha felmelegedett, beleszórom a kelkáposztát. Kevés, kb. 0,5 dl vizet öntök alá, rászórom a préselt fokhagymát, sózom, és fedő alatt lassú tűzön párolom. Mikor már majdnem puha, szórok rá köménymagot bőven, és még azzal párolom keveset. A levét elpárologtatom. Mikor kész, bőven megszórom majorannával, összekeverem.
Közben a hagymát apróra vágom, zsiradékot teszek alá, megdinsztelem. Ha kész, szórok bele pirospaprikát, belerakom a karikára vágott virslit, és nagyon kevés vízzel felengedem. Sózom kicsit, borsozom, és pár perc alatt készre főzöm. A rizst sós vízben puhára főzöm, leszűröm. A két evőkanál lisztet kevés vízzel simára keverem, hozzákeverem a 2 db tojást, hozzáöntöm a tejszínt, sózom, borsozom.
Mikor minden elészült, egy tálat kiolajozok vékonyan, beleterítem a kelkáposzta felét, erre ráterítem a megfőtt rizst, azt is megszórom majorannával. A rizsre terítem a pörköltös virslit, majd pár kanál tejszínes keverékkel meglocsolom, de csak annyival, hogy még a tetejére is maradjon belőle. Rászórom a sajt felét. Utána ráterítem a maradék kelkáposztát, ezt is meglocsolom a maradék tejszínnel, és rászórom a maradék sajtot. 200 fokos sütőben szép pirosra sütöm.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.