Elkészítés: A tisztított gombákat enyhén ecetes vízben pár percig előfőzöm, leszűröm, a szárukat tövétől kicsípem (nem szoktam a héját lehántani), a kalapokat fejjel lefelé fordítom, hogy a felesleges folyadék távozhasson. Majd belenyomkodom a reszelt sajtot, sózom, borsozom, leheletnyi kakukkfűvel meghintem, és hagyományosan panírozom (liszt-tojás-morzsa, majd forró olajban rövid idő alatt mind két oldalukat pirosra sütöm, papírtörlőre szedem.
A körethez a víztől jól lecsepegtetett rizst forró olajon felhevítem, megdinsztelem rajta a vöröshagymát, beleszórom a kakukkfüvet, majd hozzáadom a forró vizet. Ízesítem sóval, borssal, és hozzáadom az aprított gombaszárakat, 15-20 perc alatt takarékon puhára párolom. A végén friss petrezselyemmel megszórom, lazán összekeverem.
Tartárral, majonézzel, fejes salátával tálalom ízlés szerint.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.