Nyújtsuk ki a tésztát 3-4 mm vastagságúra. Béleljünk ki néhány apróbb formát a feldarabolt tésztával, szurkáljuk meg villával, és süssük 180 fokon 10-15 percig.
A töltelékhez tisztítsuk meg a rebarbarát, és vágjuk 2 cm-es darabokra. A megtisztított szamócát aprítsuk fel, és adjuk rebarbarához a cukorral és a citrom lereszelt héjával együtt.
Pároljuk puhára közepes lángon. Keverjük hozzá a lekvárt, és főzzük együtt néhány percig. Végül adjuk hozzá a darált mandulát és a kukoricakeményítőt.
Töltsük meg a kosárkákat a gyümölcsös krémmel. A tetejére vágjunk derelyevágóval recés csíkokat a megmaradt omlós tésztából. Kenjük át a felvert tojással, és süssük 180 fokon további 15-20 percig, míg a teteje aranysárga nem lesz.
Megjegyzés
A tölteléket elkészíthetjük egy nappal korábban, így másnap könnyebb lesz vele a munka, és az omlós tészta sem zsírosodik ki.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.