A margarint felolvasztjuk. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral és megkenjük a felolvasztott margarinnal.
Összekeverjük a kétféle lisztet, az eritritet, a sütőport, a szódabikarbónát és a sót. A lisztes keverék felét beleszórjuk a tepsibe.
Az epret megmossuk és felkockázzuk, a rebarbarának pedig lehúzzuk a külső, hártyás részét.
A lisztes keverékre morzsoljuk a túrót, megszórjuk a feldarabolt eperrel és rebarbarával, majd ízlés szerint meghintjük őrölt fahéjjal, eritrittel. Ezután rászórjuk a maradék lisztes keveréket.
A tojást simára keverjük a vaníliaaromával és a tejjel, majd ráöntjük a lisztes rétegekre úgy, hogy mindenhova kerüljün belőle. Az egész tetejére csipkedjük a margarint. Villával kicsit megmozgathatjuk, hogy mindenhol befedje a tojásos-tejes keverék a lisztet.
170 Celsius-fokra előmelegített sütőben, légkeverésen addig sütjük, amíg a sütemény teteje szép aranybarna nem lesz.
A sütőből kivéve a tepsiben hagyjuk pár percig hűlni, majd a papírral együtt átemeljük egy rácsra és hagyjuk teljesen kihűlni. Felszeletelve tálaljuk.
Megjegyzés
Tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg a süteményt poreritrittel, szeleteljük fel, majd úgy kínáljuk. Ízlés szerint másfajta friss gyümölccsel, vagy éppen befőttel is készíthetjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.