A rebarbaraszárak alsó és felső részét eltávolítjuk, majd lehántjuk a héjukat. Két szárat félreteszünk, a többit nagyon apróra vágjuk. A megmosott epret kicsumázzuk és feldaraboljuk, a mentát leöblítjük.
Egy fazékban felforralunk 3 dl csapvizet a cukorral együtt. A feldarabolt rebarbarát és epret a szirupba szórjuk, majd hozzáadunk 3 ág mentát, és egyet forralunk rajta. Ezután lehúzzuk a tűzről, és állni hagyjuk kb. 15 percig. Végül a gyümölcsöket apró lyukú szűrőbe öntjük és finoman kinyomkodjuk. A lecsepegő levet felfogjuk.
Egy üvegkancsóba néhány jégkockát dobunk. Rátöltjük a felfogott levet, majd felöntjük az ásványvízzel és összekeverjük. Az adagonként poharakba töltött üdítőt a félretett mentával, 1-1 szem eperrel és a félbevágott, keverésre is szolgáló rebarbaraszárakkal díszítjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.