A sárgarépát lereszeljük, és leitatjuk a nedvességet róla. A keverőtálban a cukrot habosra keverjük az olajjal. Hozzáadjuk a kikapart vaníliát, a tojásokat és tovább keverjük.
Amikor már szép habos, beleszórjuk a darált mandulát, a diót, majd a sütőport és a mézessüti fűszerkeveréket. Ezután mehet bele a sárgarépa, végül a citrom és a narancshéja, leszűrt leve. Az egészet összedolgozzuk.
A tésztát a kiolajozott, és sütőpapírral kibélelt cupcake formába öntjük. Előmelegített 180 fokos sütőben kb. 40-45 percig sütjük. Hagyjuk teljesen kihűlni.
A mascarponét kikeverjük a porcukorral és a vanília kikapart magjaival. A krémet habzsákba töltjük, majd a kisült cupcake-ek tetejére nyomjuk. Színes marcipánfigurákkal díszíthetjük őket.
Nézd meg videón, hogyan készül a répatorta cupcake liszt mentesen
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.