Elkészítés: Kibéleljük sütőpapírral egy 24 cm átmérőjű kapcsos tortaforma alját. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük.
A tésztához a vajat a cukorral, a vaníliás cukorral habosra keverjük. Egymás után beledolgozzuk a tojásokat. A lisztet elvegyítjük a keményítővel és a sütőporral, majd a masszába dolgozzuk. A tésztából a tortaformában egymás után 5 lapot sütünk. Ehhez a massza ötödét a formába simítjuk, és kb. 12-15 percig sütjük. Kiborítjuk, újra sütőpapírt teszünk a formába, és még 4 lapot készítünk.
A töltelékhez az almát meghámozzuk, kimagozzuk, húsát nagyobb darabokra vágjuk. Az almát kevés vízzel puhára főzzük, majd leszűrjük és pépesítjük, összekeverjük a cukorral. A zselatint vízbe áztatjuk, kinyomkodjuk, és feloldjuk a forró almapépben. Kissé hűlni hagyjuk.
A túrót összekeverjük a fahéjjal és az almapéppel. Hidegre tesszük, és megvárjuk, amíg a krém elkezd dermedni.
A tortaformát ismét kibéleljük sütőpapírral, és belefektetjük az első lapot. Rákenjük a krém negyedét, majd ismét lap és krém következik. Az utolsó lapot tortacikk-szerűen 12 szeletre vágjuk, és a torta tetejére fektetjük. A hűtőben kb. 3 órát pihentetjük.
Tálalás előtt a tortát kiemeljük a formából, a szélét megszórjuk csokiforgáccsal. A tejszínt kemény habbá verjük, és habrózsákat nyomunk a tortaszeletekre. Az almát megmossuk, kimagozzuk, nagyon vékony szeletkékre vágjuk. Minden habrózsába 2-3 szeletkét tűzünk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.