A cukrot és a dzsemfixet összekeverjük. A ribizlit megmossuk és leszemezzük, majd egy kevés vízben feltesszük főni.
Amikor már egy kevés levet engedett a ribizli, hozzákeverjük a cukros keveréket, majd amikor még több levet engedett a gyümölcs, botmixerrel összeturmixoljuk. Felforraljuk, és sűrű kevergetés közben kb. 10 percig főzzük.
Még forrón alaposan elmosott és megszárított üvegekbe töltjük a lekvárt. Rázárjuk a fedelét, és 5 percig fejjel lefelé hagyjuk pihenni. Ezután sötét helyen minimum 3-7 napot pihentetjük, vagy dunsztoljuk.
Megjegyzés
Nekem 7 db 330 ml-es kis üveg telt meg vele. A dunsztolást a nagymamámnál láttam: egy fotelt kibélelek takaróval, belehelyeztem az üvegeket, és betakarom mindenütt még egy pokróccal.
A barátom alig bírta kivárni, már harmadnapra fel is bontotta az első üveget. :) Most készítettem először lekvárt, és nagy sikerélményt okozott.
Mindenkinek az édesség érzetétől függ, hogy mennyi cukrot kell beletenni. Nekünk ennyi is bőven elegendő lett. Igaz, hogy a dzsemfix zacskója 1,2 kg gyümölcshöz írja, de a 2 kg ribizlit is kellően besűrítette.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.