A vajat habosra keverjük a kristály- és a vaníliás cukorral. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat, majd beleszitáljuk a sütőporral és a sóval elvegyített lisztet.
A tésztát sütőpapírral kibélelt tepsibe simítjuk, és 175 fokra előmelegített sütőben 35-40 percig sütjük.Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e. Ha kész, kivesszük, hagyjuk kihűlni, végül megkenjük az átkevert ribizlilekvárral.
A habhoz félkeményrek verjük a tojásfehérjéket. Apránként hozzáadjuk a cukrot, és tovább verjük addig, amíg fényes masszát nem kapunk.
A ribizlit megmossuk, szárazra töröljük, és lecsipkedjük a szárakról. Óvatosan a fehérjehabba forgatjuk, a citrom lereszelt héjával együtt.
A ribizlis habot a tésztára simítjuk, majd a süteményt a 120 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és a habot 60-70 percig szárítjuk. Hagyjuk, hogy kihűljön, és felszeletelve, ribizliszemekkel díszítve tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.