A tejbegrízes-ribizlis kocka elkészítéséhez a tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a cukorral habosra kikeverjük. A fehérjét kemény habbá felverjük. A lisztbe belekeverjük a sütőport és a szódabikarbónát. A kemény habba beleöntjük a cukros tojássárgáját, és óvatosan összekeverjük, majd ebbe szitáljuk a liszt keveréket és óvatosan összekeverjük az egészet.
Sütőpapírral bélelt 20x36 cm-es tepsibe öntjük a masszát, egyenletesen elsimítjuk, és előmelegített sütőben, 180 fokon, kb. 25 percig sütjük.
Miközben míg sül a tészta, elkészítjük a krémet. Először főzünk egy hagyományos tejbegrízt cukor nélkül, és utána hagyjuk kihűlni. A szobahőmérsékletű margarint a porcukorral kikeverjük, majd a teljesen kihűlt tejbegrízhez öntjük, és összekeverjük. A megmosott és leszemezett ribizliszemeket beletesszük a krémbe, és óvatosan összekeverjük. (Pár darabot félretehetünk díszíteni)
A megsült és kihűlt tésztáról óvatosan lehúzzuk a sütőpapírt és vízszintesen félbevágjuk. Az alsó lapra egyenletesen rákenjük a krémet, majd rátesszük a tészta másik lapját, és óvatosan, kicsit rányomkodjuk, majd pár órára hűtőbe tesszük. Tálalás előtt egyforma kockákra vágjuk, megszórjuk porcukorral, díszíthetjük ribizlivel.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.