A ribizliszörp elkészítéséhez a ribizlifürtöket alaposan megmossuk, majd a szemeket lehúzzuk a szárakról.
Az így előkészített gyümölcsöt megmérjük. Ezután rászórjuk a szalicilt és a borkősavat, majd alaposan összetörjük a gyümölcsöt.
Felöntjük a vízzel, és az így kapott elegyetállni hagyjuk 1-2 napig. Tehetjük rögtön tüllkendőbe is, és hagyjukalaposan kicsepegni (a tüllből batyut kötünk, ráakasztjuk egy fakanál nyelére, és hagyjuk az alátett edénybe lecsöpögni). Nyomkodni nem kell, így is nyugodtan állhat 1-2 napig.
Ezután a leszűrt lével arányos mennyiségű cukrot teszünk bele. (Annyi kg cukor, ahány liter a szűrt lé.) Hagyjuk, hogy a cukor teljesen felolvadjon. Ez akár 2 napig is eltarthat, közben többször megkeverjük a szörpöt.
Szaliciles vízzel alaposan kiöblítjük az üvegeket, majd egy szűrőn át megtöltjük őket az elkészült ribizliszörppel.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.