A lisztet összemorzsoljuk a margarinnal és a zsírral, hozzáadjuk a cukrot és a sót és 2 db tojássárgáját. Másik tálban az élesztőt elkeverjük a tejjel (nem kell futtatni!) és tojássárgájával. Hozzáöntjük a lisztes tésztához, majd gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Száraz, hűvös helyen pihentetjük a tésztát kb 30 percig.
A mákot összekeverjük a cukorral, a reszelt almával, a lekvárral és a citrom reszelt héjjával, levével. A tejet felforraljuk és a mákos töltelékhez öntjük, majd hideg helyre tesszük, és hagyjuk teljesen kihűlni.
A tésztát enyhén lisztezett deszkán Kb. 20 * 25 cm-es téglalap alakú téglalapra nyújtjuk. A tölteléket a kanál gömbölyű felével, elsimítjuk a kinyújtott tésztán, majd megszórjuk a leszemezett ribizlivel, kissé belenyomkodjuk a szemeket, és feltekerjük a tésztát. (ha fagyasztott ribizlivel dolgozunk, akkor előtte hagyjuk félig kiolvadni, lecsöpögni).
Sütőpapíros tepsibe tesszük. Megszurkáljuk fogvájóval az aljáig. Tojássárgájával lekenjük hosszában, majd hűvösre tesszük, amíg meg nem szárad rajta. Kb 160-170 fokra előmelegített sütőbe toljuk, 35-40 percig sütjük, ha nagyon pirul a teteje akkor alufóliával letakarjuk. Hagyjuk kihűlni, így szeleteljük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.