A tojásokat szétválasztjuk. A sárgájákat habosra keverjük a ricottával, a nyírfacukorral, az olívaolajjal, a tejjel és a citrom lereszelt héjával. Ezután apránként beledolgozzuk a sütőporral elvegyített kétféle lisztet. Végül óvatos mozdulatokkal beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét.
Egy palacsintasütőt kikenünk egy kevés olívaolajjal, felforrósítjuk, majd a közepére bő 1 evőkanálnyi tésztamasszát teszünk, és elsimítjuk. Közepes lángon aranyszínűre sütjük a palacsinta mindkét oldalát. Ugyanígy elkészítjük a többi palacsintát is. Egy kevés mézzel meglocsolva, továbbá néhány szőlőszemmel és cikkekre vágott szilvával díszítve tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.