A palacsintához szétválasztjuk a tojásokat. A sárgájákat egy tálba tesszük a ricottával és a cukorral, majd alaposan összedolgozzuk. Belereszeljük a narancs héját, hozzászitáljuk a lisztet a sóval együtt, és összeforgatjuk.
A tojásfehérjékből lágy habot verünk, majd óvatos mozdulatokkal a ricottás keverékhez adjuk. Felforrósítunk egy serpenyőt, megolvasztunk benne egy kevés vajat, majd belekanalazunk egy keveset a masszából. Ha sistereg, beleszedünk 4-6 ek-nyi masszát, 5 cm átmérőjű körré simítjuk, és mindkét oldalát 2-2 percig sütjük. Akkor jó, ha a tészta kissé megduzzadt és szép aranyszínű. Tányérra tesszük, és 160 fokos sütőben melegen tartjuk. Ugyanígy készítjük el a többi palacsintát is.
2-2 darabra teszünk a kifilézett narancsból, egymásra rétegezzük őket, majd befedjük 1-1 üres palacsintával. A tetejüket megszórjuk a finomra vágott pisztáciával, és meglocsoljuk egy kevés mézzel. Forrón tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.