A körtét felnegyedeljük, és egy grillserpenyőben kevés mézzel kenegetve meggrillezzük.
A karamelldíszhez felhevítjük a cukrot és folyamatos kevergetés mellett felolvasztjuk, majd amikor összeolvadt, levesszük a tűzről. Amikor kezd hűlni, fémvillával szálakat formázunk belőle.
A ricottát a mézzel és a reszelt citromhéjjal simára keverjük, majd poharak aljába nyomkodva egyenletesen eloszlatjuk.
Ha körte már nem túl meleg, ráültetjük a ricottára. A tetejét megszórjuk durvára tört pisztáciával, végül a karamellszálakkal díszítjük.
Megjegyzés
Látványos és egyben finom olaszos desszert. Versenyre készült, de ismétlés muszáj lesz.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.