A tojásokat megszórjuk egy csipet sóval és a cukorral, és keverjük össze. Ezután hozzákeverjük a szénsavas ásványvizet, majd hozzászitáljuk a lisztet, és simára keverjük. Hozzáadjuk az olajat, elkeverjük benne, kb. 30 percig pihentetjük, majd kiolajozott palacsintasütőben hagyományos módon kisütjük a palacsintákat, és melegen tartjuk.
A körtét meghámozzuk, eltávolítjuk a magházat, kisebb kockákra vágjuk, majd ráfacsarjuk a citromlevet, és összeforgatjuk. Egy serpenyőbe kanalazzuk a mézet, hozzáadjuk a felkockázott körtét, ízlés szerint megszórjuk az őrölt fahéjjal és a vaníliás cukorral, majd pár perc alatt roppanósra karamellizáljuk. (Nem kell alá folyadék, és arra figyeljünk, hogy a körte még roppanós maradjon.) Kihűtjük, majd lecsepegtetjük alaposan, mielőtt a krémhez adnánk.
A pudingport simára keverjük egy kevés tejjel, majd hozzáadjuk a maradék tejet, a kristálycukrot, és szintén simára keverjük. Ezután, állandó keverés mellett sűrűre főzzük, majd mielőtt a krémhez adnánk kihűtjük teljesen. (Én kevergetve hűtöttem ki, mert így szép sima krémet kaptam.)
A porcukorhoz adjuk a vaníliás cukrot és a felkockázott, puha vajat, majd habosra keverjük. Ezután állandó keverés mellett, apránként hozzáadjuk a teljesen kihűlt pudingot, és simára keverjük. Ezután a simára kevert krémhez adjuk az előzőleg lecsepegtetett karamellizált körtét, majd fakanállal óvatosan összeforgatjuk.
A palacsintákat ezután megtöltjük a krémmel, majd egy vajjal kikent tepsibe egymás mellé helyezzük. A tejfölt összekeverjük a barna cukorral, és egyenletesen rákenjük a tepsiben lévő palacsinták tetejére, majd megszórjuk az apróra vágott dióval.
Előmelegített sütőbe helyezzük, majd közepes hőmérsékleten 20-25 percig sütjük, hogy a palacsinta összesüljön, és a dió megpörkölődjön. (Én légkeverésnél 160 fokon, 20 percig sütöttem.) A sütőből kivéve, a tepsiben hagyjuk langyosra hűlni.
Megjegyzés
A megtöltött, és édes tejföllel meglocsolt palacsintáknak igencsak jót tesz a sütőben eltöltött idő. A tetejére pörkölődött ropogós dió, pedig különösen jól illik hozzá.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.