A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgájához hozzákeverjük a cukrot. Az étcsokoládét a vajjal gőz fölött megolvasztjuk, majd a tojásos keverékhez adjuk. Hozzáadjuk a lisztet és a sütőport is. A tojássárgájás keverékhez finoman beleforgatjuk a fehérjét. Sütőpapírral bélelt, kis méretű (18 cm átmérőjű) tortaformába töltjük, és 180 fokon kb. 25 perc alatt készre sütjük.
A körtés krémhez a körtét megpucoljuk, majd pürésítjük. Hozzáadjuk a körtelevet és a pudingot, és sűrű krémet főzünk belőle. Végül hagyjuk kihűlni.
A fehércsokis krémhez a tejszínt és a körtelevet felforrósítjuk, majd a tűzről levéve beleaprítjuk a csokit és addig keverjük, amíg sima krémet nem kapunk. Ezt is hagyjuk kihűlni.(Ne ijedjünk meg, ha nem túl sűrű, a kihűlés után habverővel sűrítjük.)
A karamellszószhoz a cukrot a vízzel addig főzzük lassú tűzön, amíg a cukor meg nem barnul. Kicsit hagyjuk kihűlni, majd belekeverjük a vajat és a tejszínt. 2-3 körtét feldarabolunk és beleforgatunk a karamellbe. Hagyjuk pihenni, amíg elkészítjük a tortát, addig is átveszi a karamell ízét a körte.
A tésztát hagyjuk kihűlni a tortaformában, majd 4 egyenlő részre vágjuk. Az alsó lapra kerül a körtés krém, majd még egy lap és a csokis krém, aztán megint körtés krém.
A végén elhelyezzük a tetején a körtéket, majd leöntjük a karamellszósszal.
Megjegyzés
Nem elég, az étcsokis, még egy fehér csokis krém is megbújik benne, ami a karamellel együtt igazi ínyencség!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.