A karamellás-grízes krémes tésztájához olvasztani kezdjük a cukrot, hozzáadjuk a tejet, majd addig kevergetjük, amíg teljesen fel nem olvad benne a cukor.
A lisztet a sóval és a sütőporral összeszitáljuk, összemorzsoljuk a vajjal, a közepébe mélyedést készítünk, beleöntjük a kissé felvert tojást és a kihűlt karamellás tejet, majd alaposan összegyúrjuk. A tésztát 4 egyforma cipóra osztjuk, kinyújtjuk, és egy kivajazott, kilisztezett tepsi (20 x 30 cm) hátán egyenként, 180 fokos sütőben kb. 6-7 perc alatt megsütjük.
A búzadarát megfőzzük a tejben és hagyjuk kihűlni, majd habosra keverjük a vajjal és a porcukorral.
A karamellkrémhez a cukrot borostyánszínűre karamellizáljuk, hozzáöntünk 1, 5 dl tejet, és alacsony lángon addig kevergetjük, amíg teljesen felolvad benne a cukor. A maradék tejben simára keverjük a lisztet, hozzáadjuk a karamellás tejhez, és sűrű krémet főzünk belőle. A langyosra hűlt krémhez hozzáadjuk a vajat és simára keverjük.
Az első tésztalapra rákenjük a darás krém felét, befedjük a második lappal, ezen elsimítjuk a karamellás krémet, majd ráhelyezzük a harmadik lapot, és rákenjük a maradék darás krémet, végül ráhelyezzük az utolsó lapot. Egy éjszakára hűvös helyre tesszük.
A csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk, hozzákeverjük a vajat, és bevonjuk vele a sütemény tetejét.
Megjegyzés
A tésztához lehet, hogy nem kell az összes karamellás tej.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.