A tésztához egy tálba szitáljuk a lisztet, a porcukrot, a sót és a sütőport, elmorzsoljuk benne a vajat, és hozzáadjuk a tojások sárgáját és annyi tejfölt, hogy jól nyújtható tésztát kapjunk. Folpackba csomagoljuk, és a hűtőbe tesszük 30 percre.
A cukrot egy lábasban borostyánszínűre karamellizáljuk, hozzáöntünk 3 dl tejet, és felforraljuk. A maradék tejben simára keverjük a lisztet, majd állandó keverés mellett hozzáöntjük a karamellhez, és sűrűre főzzük. Ezután elkeverjük benne a kókuszreszeléket. Ha a krém már langyosra hűlt, hozzákeverjük a vajat.
A tésztát 3 részre osztjuk, és lisztezett felületen 20x30 cm-es lapokká nyújtjuk, majd kivajazott, liszttel meghintett tepsi hátán egyenként 180 fokon 8-10 perc alatt megsütjük. A kihűlt lapokat ezután megtöltjük a krémmel.
A mázhoz a tojásfehérjét felverjük a porcukorral és a citromlével (sűrű, de kenhető állagúra), és elkenjük a sütemény tetején. A csokoládét mikróban összeolvasztjuk az olajjal, majd a sütemény tetejére csorgatjuk, és egy fogpiszkálóval összekeverjük. Hűtőben pihentetjük, és másnap szeleteljük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.