Elkészítés: A rizst megfőzzük (ki-ki saját technikája szerint tegye ezt, én úgy szoktam, hogy kevés olajon felforrósítom a rizst, majd kétszer annyi sós, esetleg ételízesítős vízzel 5-10 percig főzöm, majd a végén még egy kis vizet adok hozzá, és lefedem addig, amíg fel nem issza a vizet). Közben a megtisztított egész karalábékat is feltesszük vízben főni (majdnem puhára kell főzni, ez általában elég sokáig, 40-50 percig is eltart!).
Míg a rizs pihen és a karalábé fő, elkészítjük a darált húst is. Sóval, ízlés szerinti egyéb fűszerekkel (én most legutóbb rozmaringgal, borsikafűvel és kis petrezselyemmel) együtt forró olajon addig sütjük, amíg barna lesz, majd félretesszük.
Ha nagyjából puha a karalábé, leszűrjük, majd lereszeljük. Akinek van reszelő betéttel is rendelkező mixere, annak ajánlom, ennek segítségével pillanatok alatt, ujjvágás nélkül megvan a reszelés.
Ezután egy tűzálló tálba rétegezzük a karalábét, a rizst, a húst, majd legvégül még egy adag karalábét. A tetejére a tojásokkal elkevert tejföl kerül. Addig sütjük, amíg szép barnás nem lesz a teteje.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.