A spárgát előkészítjük: a fás szárakat eltávolítjuk és megmossuk a fejeket. Tepsire rendezzük, sózzuk, borsozzuk és kevés olívaolajjal meglocsoljuk. 200 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük őket.
A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk és serpenyőben kevés olajon készre sütjük.
A rizottóhoz kevés vaj és olaj keverékén megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát. Hozzáadjuk a rizst, átpirítjuk és felöntjük a borral. Ha elpárolgott róla az alkohol (pár perc), az alaplevet kis adagokban apránként hozzáöntünk a rizshez és készre főzzük. Nem cél, hogy szétfőtt rizst kapjunk, a tökéletes rizottó kicsit "harapósabb", keményebb állagú. Ha elkészült a rizs, pici vajat és reszelt parmezánt keverünk hozzá. Ettől lesz még krémesebb.
Tálalásnál egy mélyebb tányérra szedünk a rizottóból, teszünk rá egy szelet csirkemellet és néhány szál sült spárgát. A tetejére még szórhatunk egy kevés parmezánt.
Nézd meg videón, hogyan készül a rizottó spárgával és roston csirkemellel
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.